Brandstempels en toebehoren

Brandstempels en toebehoren

Elektrische brandstempels zijn weer helemaal ‘hot’. Hiermee maakt u afdrukken op hout, kunststof, rubber, kurk en leer maar ook op vlees en brood. Met een brandstempel kunt u een onuitwisbare afdruk maken met uw gewenste logo of tekst. Deze worden veel gebruikt door hobbyisten, meubelmakers, houtbewerkers en de voedselindustrie. 

Hoe werkt het?

De brandstempel bestaat uit 3 belangrijke onderdelen:

  • Houten handvat
  • Verwarmingselement
  • Messing inzetstuk met de afdruk

Onder het verwarmingselement is het mogelijk uw gepersonaliseerde messing inzetstuk te plaatsen. Hierdoor zit u niet vast aan één afdruk, zoals bij andere soorten stempels. Hoe groter de afdruk dient te zijn, hoe groter het verwarmingselement wordt. Ook deze elementen zijn te verwisselen. Een brandstempel is daarmee een van de meest veelzijdige stempels.


Netspanningsregelaar


De brandstempel sluit u direct aan op het lichtnet (230V). De temperatuur loopt op tot de 400 - 450°C. Deze temperatuur is té hoog voor de meeste materialen. Een netspanningsregelaar regelt de spanning en daarmee ook de temperatuur. Deze regelaar is nodig om mooie afdrukken te maken op materialen als hout, kunststof, rubber, kurk en leer. Zonder deze regelaar beschadigt het materiaal waardoor de afdruk ook niet mooi geplaatst kan worden. De netspanningsregelaar wordt bedient door middel van een draaiknop. Spanning: 230V/ 50Hz.

Tafelstandaard

Maakt u veel (dezelfde) afdrukken? Dan raden wij u de tafelstandaard aan. Met deze tafelstandaard is het erg eenvoudig om snel afdrukken te maken met de brandstempel. Deze tafelstandaard monteert u op bijvoorbeeld een werkbank. De kolom is in hoogte verstelbaar en het plaatsen van de brandstempel in de tafelstandaard is erg eenvoudig. Snel egale en nauwkeurige afdrukken maken was nog nooit zo simpel.